به گزارش راهبرد معاصر؛ ورود موج سوم کرونا به کشور سبب بالارفتن آمار ابتلا به کرونا و افزایش آمار فوتی های کرونا 27 استان کشور در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفت. وزارت بهداشت اسامی شهرهای قرمز کرونا را اعلام کرد. در ادامه جزئیات بیشتر از اسامی شهرهای قرمز کرونا، محدودیت های کرونایی آذرماه و ساعت فعالیت اصناف مختلف را بخوانید.
محدودیت های کرونایی جدید از روز شنبه 1 آذر در کشور اجرایی می شود. با تشدید آمار کرونا در کشور و افزایش بی سابقه آمار فوتی های کرونا مسئولان وزارت بهداشت و دولتی ها تصمیم به اجرای محدودیت های شدیدتر در شهرهای با وضعیت قرمز گرفتند. در ادامه ساعت فعالیت مشاغل مختلف وضعیت تعطیلی ادارات ساعت کاری کارمندان را در خبر راهبرد معاصر بخوانید.
با توجه به بحران کرونا در کشور ایران و بالارفتن تعداد و آمار روزانه ابتلا به کرونا ستاد ملی مبارزه با کرونا امروز جلسه ویژه ای برگزار کرد و رئیس جمهور نیز از آغاز دور جدید محدودیت های کرونایی از روز شنبه 1 آذر ماه خبر داد. همچنین علیرضا ریسی رئیس ستاد مبارزه با کرونا سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص آخرین مصوبات این ستاد و جزئیات تعطیلی استان ها توضیحات زیر را ارائه کرد. تعطیلی مشاغل و محدودیت فعالیت اصناف مختلف بسته به وضعیت هر استان متفاوت است. در ادامه جزئیات بیشتر از تعطیلی استان ها را بخوانید.
شیوع کرونا در جهان قربانیان زیادی را گرفت. ایران نیز از دی و بهمن سال 98 درگیر بیماری کرونا شد. قربانیان کرونا از تعدادی کم به روزی بیش از 400 فوتی رسید. متاسفانه افزایش فوتی های کرونا در ایران رکورد جهانی را زد. مسولان برای جلوگیری از افزایش شیوع کرونا در کشور تمهیداتی بیاندیشند. جزئیات تعطیلی تهران از اول آذر و سرانجام تعطیلی دو هفته ای تهران را در ادامه میخوانید.
علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص آخرین مصوبات این ستاد گفت: 45 امین جلسه ستاد کرونا با حضور رئیس جمهور برگزار شد، مباحث مختلفی مطرح شد و همانطور که مردم میدانند با شروع شدن فصل سرما میزان میزان شیوع بیماری به صورت شتابدار در حال بالا رفتن است و در اروپا در برخی کشورها میزان مرگومیرها به هزار نفر رسیده و آمار مبتلایان در یک روز در آمریکا به صد و هشتاد هزار نفر رسیده است و میزان مرگ و میر و ابتلا در کشور ما افزایش داشته است.
وی گفت: میزان تستهای تشخیصی در کشور ما به چهل هزار تست در روز رسیده است، در جلسه امروز بر رعایت پروتکلها تاکید زیادی شد و تاکید شد که خدمات الکترونیک باید توسه یابد، همانطور که در اردیبهشت و فرودین این تجربه را داشتیم و توانستیم بیماری را کنترل کنیم تاکید شده همه دستگاهها به اجرای پروتکلها کمک کنند.
رییسی افزود: هر تصمیمی که در ستاد ملی گرفته میشود بر این اصول بهداشتی استوار است. با رعایت پروتکلها میزان شیوع بیماری را میتوان کاهش داد، هرگاه مهمانی و تجمعات شکل میگیرد به جایی میرسیم که میزان ورودی بیمارستان به وضعیت غیرقابل تحمل میرسد و کشورها مجبور میشوند در این شرایط محدودیتهایی انجام دهند.
وی ادامه داد: سه هفته پیش در 43 شهرستان محدودیت شدید ایجاد شد و سپس در 46 شهرستان محدودیت ایجاد کردیم، اخیرا طرح جامعی آماده شده که این طرح یک طرح هوشمند و پویا است و بر اساس شاخصهای بهداشت و درمان و میزان بستری بیماران در شهرستانها تودین شده است. بر این اساس سطح هشدارهایی برای شهرستانها قرار دادیم، سطح هشدار 3، برای شهر قرمز، سطح هشدار دو برای شهر نارنجی و سطح هشدار یک برای شهرهای وضعیت زرد مشخص شدهاند و متناسب با هروضعیت محدودیت اعمال خواهد شد و حدود دو هفته زمان لازم است تا نتیجه محدودیتها ارزیابی شود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد:
بیش از ۱۰۰ شهر و شهرستان جزو وضعیت قرمز قرار می گیرند که مشاغل سطح ۲، ۳ و ۴ را در برمی گیرند.
۱۵۰ شهر و شهرستان نیز جزو وضعیت نارنجی قرار می گیرند که محدودیت سطح شغلی ۳ و ۴ را شامل می شوند.
۱۵۵ شهرستان نیز شامل وضعیت زرد هستند که محدودیت سطح شغلی ۴ برای آنها در نظر گرفته شده است.
در وضعیت قرمز یک سوم کارکنان باید در محل کار خود حضور یابند.
در وضعیت نارنجی نیمی از کارکنان و در وضعیت زرد دو سوم کارکنان در محل کار حضور می یابند.
در مناطق وضعیت قرمز خودروهای بومی نمی توانند از محل اقامت خود خارج شوند و خودروهای غیر بومی نیز نمی توانند وارد این مناطق شوند.
زمان اجرا از یک آذرماه خواهد بود.
استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.
وی گفت: استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
سخنگوی ستاد ملی کرونا گفت: در مناطق با وضع قرمز خودروهای بومی نمیتوانند از محل اقامت خود خارج شوند و خودروهای غیر بومی نیز نمیتوانند وارد این مناطق شوند.
دکتر مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص تصمیم ستاد ملی کرونا برای اعمال محدودیتهای بیشتر از ابتدای آذر ماه گفت: تعطیلی شبانه اصلا به درد نمیخورد؛ چون روزها مردم در تجمعات شرکت دارند. الآن به قدری وضع بد است که باید حداقل یکی، دو هفته تهران را کامل تعطیل کنند تا میزان مراجعه به بیمارستانها و بستریها کمتر شود. به دلیل اینکه همه افراد مسن و دارای بیماریهای زمینهای گرفتار شدهاند.
وی افزود: بنا بوده که در خصوص تعطیلی تهران جلسهای برگزار شود. کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا و همه رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی با تعطیلی یکی، دو هفتهای تهران موافق هستند و نامه داده بودند که باید تعطیل شود و تعطیلی شبانه فایدهای ندارد. ما که با مریض مواجهه داریم نمیتوانیم باور کنیم که با نبستن شهر بتوان یک هجوم بیماری را کنترل کرد. باید حداقل یک هفته کامل تعطیل شود که بتوانیم سرعت بیماریزایی و آلودگی را کمتر کنیم.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا توضیح داد: در همه جای دنیا ثابت شده که انگار مردم هنوز کرونا را باور ندارند. مردم باید همکاری کنند، اگر مردم همکاری نکنند برنامه دولتها به جایی نمیرسد. ویتنام و کره جنوبی که مردم منضبطی دارند توانستهاند این بیماری را کنترل کنند. ما هم مقداری رعایت کنیم. البته این مشکل اروپا و آمریکا هم هست که مردم باید بیشتر رعایت کنند. به نظر من اگر مردم رعایت نکردند مثل همه جای دیگر دنیا باید آنها را جریمه کنیم.
محرز در پاسخ به این سؤال که آیا اعمال جریمه برای مردمی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نمیکنند قابل انجام هست، گفت: الآن همه جای دنیا دارند جریمه میکنند که توانستهاند کنترل کنند. عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در کانادا و استرالیا جریمههای سنگین دارد. چون کسی که این پروتکلها را رعایت نمیکند به جان بقیه هم صدمه میزند.
وی افزود: بعضیها میگویند پول نداریم ماسک بخریم. کسی نگفته ماسک جراحی بخرید؛ یک ماسک پارچهای کافی است. به نظر من دولت مقداری ماسک تهیه کند و در اماکن پرخطری مثل مترو پخش کند و بعد اگر دیدند کسی رعایت نمیکند او را جریمه کنند. اگر در اجرای پروتکلها مقداری سختگیری کنند، مردم مثل همه جای دنیا وادار به رعایت میشوند ولی این جوری نمیشود که مردم رها باشند که هرکاری میخواهند انجام دهند و برای افراد دیگر هم گرفتاری ایجاد شود.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: باید این وضعیتی را که بالغ بر یک ماه است در بیمارستانها به وجود آمده پایین بیاورند. چون توان پرسنل و کادر درمان پاسخگو نیست و واقعا وحشتناک است. مرگومیر هم خیلی بالاست زیرا ابتلا به این بیماری خانوادگی شده است.